Αναγνώστες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

Κορίτσια μου γεια σας!
Τι μου κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!!

Το πόσο χάρηκα που είχε ήλιο σήμερα πάλι , δε λέγεται!!! Μου είχε πέσει τελείως η διάθεση βρε κορίτσια. Ένιωθα όπως τις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου με  τα Πρωτοβρόχια. Ευτυχώς όμως ΔΕΝ είναι , γι' αυτό σας έχω σούπερ καλοκαιρινό (yeah) θεματάκι!!!

Λίγο πολύ όλες μας , έστω και δειλά - δειλά , έχουμε αρχίσει να αποχωριζόμαστε τις μπαλαρίνες / γόβες  μας κι ετοιμαζόμαστε να φορέσουμε πεδιλάκια!!! Και , φυσικά , ένα ολοκληρωμένο καλοκαιρινό λουκ , προστάζει το τέλειο πεντικιούρ. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο πεντικιούρ μόνες μας στο σπίτι , σχεδόν ανέξοδα!
Η φωτό είναι από τις περσινές μου διακοπές στην Κεφαλλονιά. Είναι τραβηγμένη στην Αντίσαμο , από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.
Ας δούμε τι χρειαζόμαστε :

Απολεπιστικό προϊόν για την περιοχή των ποδιών (προαιρετικά).
Λεκάνη με χλιαρό νερό.
Άλατα μπάνιου ή αφρόλουτρο.
Ράσπα.
Ειδικό ξυλάκι για τα πετσάκια.
Λίμα.
Κρέμα ποδιών.
Βάση νυχιών.
Βερνίκι νυχιών.
Top Coat.
Πώς το κάνουμε :
Γεμίζουμε μια λεκάνη με χλιαρό νερό στην οποία προσθέτουμε τα άλατα ή το αφρόλουτρο και βυθίζουμε τα πόδια μας για δέκα λεπτά περίπου για να μαλακώσουν. ( απίστευτα χαλαρωτικό!).

Τρίβουμε τις φτέρνες μας ( ή όποιο άλλο σημείο της πατούσας μας παρουσιάζει σκληρότητα) με μια ράσπα. Εναλλακτικά , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα απολεπιστικό προϊόν ποδιού , για πιο άμεσα αποτελέσματα. 

Ξαναβυθίζουμε και επαναλαμβάνουμε , μέχρι να "καθαρίσουν" καλά όλες οι επίμαχες περιοχές.
Σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τα μέσα με τα ειδικά ξυλάκια , κρατώντας το ξυλάκι με τη λοξή πλευρά , χωρίς να τα τραβάμε ή να τα κόβουμε , και προσέχουμε να μην τα βυθίσουμε στο αυλάκι που ενώνεται το νύχι με το δέρμα , για να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις.

Είναι προτιμότερο αντί να κόψουμε τα νύχια μας , να τους δώσουμε ένα ελαφρώς τετράγωνο σχήμα με τη λίμα. (εναλλακτικά τα κόβουμε , προσέχοντας τις άκρες και τα τετραγωνίζουμε στη συνέχεια με τη λίμα)

Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά.
Αφού ολοκληρώσουμε , χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα ποδιών , κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ. 

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τη βάση . Είναι απαραίτητη ώστε να μη κιτρινίσουν τα νύχια μας.

Αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει και έπειτα βάφουμε με το χρώμα που έχουμε επιλέξει. ( αφήνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και να δημιουργήσει!). Είναι προτιμότερο να τα περάσουμε 2 στρώσεις βερνίκι για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αφού στεγνώσουν πολύ καλά τα νύχια μας , περνάμε από πάνω το top coat που τους χαρίζει την απαραίτητη λάμψη αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια. 

Είμαστε έτοιμες να φορέσουμε τα πεδιλάκια μας!!!!
Μην ξεχνάτε πως το καλοκαίρι που τα ποδαράκια μας ταλαιπωρούνται περισσότερο , το πεντικιούρ είναι απαραίτητο!!!!

Εσείς κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι ή προτιμάτε έξω;; Ποια χρώματα θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε φέτος; Θα χαρώ πολύ να δω σχόλια σας από κάτω!
Σας φιλώ γλυκά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου